Wino Ca 'Botta Valpolicella Ripasso DOC Superiore ALTA
Opis
Czerwone |
Aromat z nutami wiśni, jagód, czekolady i delikatnych przypraw |
Wytrawne |
Veneto Włochy |
Steki Dziczyzna Dojrzałe sery |
Opis
Jedyne w swoim rodzaju Ripasso z prestiżowej winnicy Ca 'Botta. Trzy flagowe szczepy: Corvina Veronese, Rondinella, Corvinone dały wino, które urzeka aromatem dojrzałych wiśni, jagód, przypraw i czekolady. W smaku jest pełne, z delikatnymi taninami przeplatanymi akcentami wiśni, śliwek i gorzkiej czekolady.
Po ręcznych zbiorach winogron były one suszone przez 30 dni. Wino przed zabutelkowaniem dojrzewało 6 miesięcy w beczkach z amerykańskiego dębu.
Dane techniczne
Szczep | Corvina Veronese, Rondinella, Corvinone |
Rocznik | 2017 |
Zawartość alkoholu | 14% |
Pojemność | 750 ml |
Temperatura serwowania | 15–18 ºC |