Wino Ca 'Botta Costa Rossa Valpolicella Ripasso DOC Superiore
Opis
Charakterystyczne czerwone wino produkowane techniką podwójnej fermentacji „ripasso” przy użyciu suszonych winogron tłoczonych z Tenuta Cajo' Amarone Della Valpolicella DOCG.
Aromat charakteryzuje się różnorodnością nut przyprawowo-jagodowych, tymianku, rozmarynu, pikantnych ziół, czarnego pieprzu i suszonych śliwek, połączonych z czekoladą. W smaku bogactwo świeżych jagód, wiśni, jeżyny, aronii, z nutami zielonej i białej papryki. Miękkie, eleganckie taniny pozostawiają uczucie świeżości i równowagi.
Dane techniczne
Szczep | Corvina 50%, Corvinone 30%, Rondinella 10%, Croatina 10% |
Rocznik | 2016 |
Zawartość alkoholu | 14,5% |
Pojemność | 750 ml |
Temperatura serwowania | 16-18°C |