Wino Bocelli Brunello Di Montalcino 2013 DOCG
Opis
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Czerwone |
Aromat z nutami czekolady, dzikich jagód, czarnej wiśnii i wanilii |
Wytrawne |
Toskania Włochy |
Wołowina Jagnięcina |
Opis
Czerwone wytrawne o niezwykłej elegancji i koncentracji uzyskanej w wyniku długiego procesu starzenia, pełne o niesamowitym bukiecie z nutami czekolady, dzikich jagód, czarnej wiśni i wanilii. Brunello di Montalcino to najbardziej prestiżowe toskańskie wino i jedno z najbardziej rozpoznawalnych win włoskich. Wytwarzane jest wyłącznie z winogron szczepu Sangiovese, zwanego w Toskanii „Brunello”.
Bocelli Family Wines to winnica , która powstała w 1831r, na długo zanim Andrea Bocelli przyszedł na świat i stał się sławny. Do tego momentu nazwisko Bocelli było znane z wina. Jej założycielem był Alcide Bocelli, który swojemu synowi dał na imię Alessandro tak aby zachować inicjały" AB". Ta zasada obowiązuje do dzisiaj w rodzinie Bocelli. Obecnie Alberto, który jest winemakerem oraz jego brat Andrea zarządzają winnicą tą rodzinną winnicą.
Dane techniczne
Szczep | 100% Sangiovese |
Rocznik | 2013 |
Zawartość alkoholu | 14,5% |
Pojemność | 750 ml |
Temperatura serwowania | 15 – 18 ºC |