Biała Trójka Bez Siarczynów
Opis
3x Białe |
Wytrawne |
Toskania/Włochy Langwedocja/Francja |
Opis
Zestaw win, do których nie dodano siarczynów.
Trzy wina, które łączy to że: są białe, są z Włoch i co najważniejsze są bez dodanych siarczynów! Każde wyjątkowe i urzekające na swój sposób. Spróbuj, porównaj i delektuj się tymi trzema winami!
W zestawie znajdziemy:
Le Carline Bianco DOC Lison-Pramaggiore - Wyśmienite białe wino, do którego nie dodano siarczynów. Subtelny słomkowy kolor z ciepłymi złotymi refleksami. Wyrazisty aromat z owocowymi i kwiatowymi nutami. Delikatne w smaku z eleganckimi nutami migdałów. Dobrze komponuje się z pierwszymi daniami, rybami i drobiem. W kuchni wegańskiej idealnie komponuje się z dynią, porami i ziemniakami.
Castello di Tassarolo Spinola Gavi DOCG - Wino uzyskane ze szczepu Cortese di Gavi. Wspaniałe, harmonijne i dobrze zrównoważone. Bukiet oczarowuje lekkością, a smak charakteryzuje się przyjemną świeżością. Doskonale komponuje się z lekkimi potrawami. Wino z ekologicznej i biodynamicznej winnicy, którą chętnie odwiedza książę Karol. Posiada certyfikat dla VEGAN.
Castello di Tassarolo Titouan Gavi DOCG - Wino, które ukoi zmysły subtelnymi aromatami polnych kwiatów, ananasa i miodu z dyskretnie wyczuwalnymi nutami jabłek. W ustach delikatne, przyjemne i dobrze zrównoważone. Uzyskane ze szczepu Cortese di Gavi posiada słomkowożółtą barwę z lekkim zabarwieniem złota. Charakterystyczny i elegancki aromat, w którym wyczujemy kwiaty, kandyzowanego ananasa, pieczone jabłka oraz miód.
Dane techniczne
Nazwa wina nr 1 | Le Carline Bianco DOC Lison-Pramaggiore |
Szczepy winogron: | Chardonnay, Lison |
Zawartość alkoholu: | 12% |
Pojemność: | 750 ml |
Temperatura serwowania: | 10-12°C |
Nazwa wina nr 2 | Spinola Gavi DOCG |
Szczepy winogron: | Cortese di Gavi |
Zawartość alkoholu: | 13% |
Pojemność: | 750 ml |
Temperatura serwowania: | 9-10°C |
Nazwa wina nr 3 | Saint Cells Naturelles "O Blanc" |
Szczepy winogron: | Vermentino |
Zawartość alkoholu: | 13,5% |
Pojemność: | 750 ml |
Temperatura serwowania: | 8-10°C |